Potravinové intolerance- testovací sada
Kód: 1039Detailní popis produktu
Laboratorní analýza – ze vzorku se určí hladina IgG protilátek proti jednotlivým potravinám.
Výsledková zpráva – do 7 dnů obdržíte přehlednou zprávu, která ukáže přecitlivění na určité potraviny a látky
Proč podstoupit test potravinových intolerancí?
Možná netušíte, že běžně konzumované potraviny mohou způsobovat únavu, nadýmání, kožní problémy nebo zánětlivé reakce v těle. Tyto projevy bývají často skryté a dlouhodobě zhoršují kvalitu života.
Test pro 278 potravin odhalí, zda máte zvýšenou hladinu IgG protilátek proti konkrétním potravinám. Díky výsledkům získáte jasný přehled a můžete upravit jídelníček tak, aby podporoval vaši energii, zdraví a vitalitu.
Jaké příznaky může intolerance způsobovat?
zažívací obtíže (nadýmání, průjmy, zácpa),
kožní problémy (ekzémy, vyrážky),
nespavost a chronická únava,
oslabená imunita a časté infekce,
úzkostné stavy a deprese,
svědění a další zánětlivé reakce.
Jak vyšetření probíhá?
Odběr krve – žilní odběr probíhá v laboratoři (Brno, Hviezdoslavova 309/7).
Laboratorní analýza – ze vzorku se určí hladina IgG protilátek proti jednotlivým potravinám.
Výsledková zpráva – do 7 dnů obdržíte přehlednou zprávu, která ukáže, na které potraviny vaše tělo reaguje přecitlivěle.
Co všechno analýza zahrnuje?
Test pokrývá široké spektrum 278 potravin ze všech hlavních skupin:
Zelenina: artyčok, avokádo, bambusové výhonky, batát, brambory, brokolice, bílý chřest, brukev čínská, celer, celer - nať, cibule, cuketa, čekanka, česnek, česnek divoký, fenykl, hokkaido, kapary, kapusta hlávková, kedlubna, kopřiva listy, květák, květákové (romanesco), křen, kaviár, lilek, mangold, mrkev, okurka, olivy, pažitka, petržel, polníček, pórek, rajče, rukola, růžičková kapusta, ředkvička, ředkev, řepa červená, řeřicha, šalotka, špenát, šťovík (endivie), tuřín, tykev muškátová, zelí, zelí bílé, zelí červené, zelí čínské, zelí zelené
Ořechy: kaštan, kešu, kokosové mléko, kokosový ořech, kolový ořech, lískový ořech, makadam, mandle, para ořech, pekanový ořech, pistácie, vlašský ořech, zemní mandle
Luštěniny: arašídy, bílá fazole, cizrna, čočka, hrách cukrový, hrách setý, mungo, sója, tamarind, zelená fazole
Ryby a mořské plody: ančovička obecná, bílý halibut, hřebenatka, humr, chobotnice, jazyk mořský, kambala, kapr, kaviár, kůň mořský, krab, kreveta severní, losos, makrela, mečoun obecný, mořský rak, mušle, parpsák lumoví, pstruh, platýs evropský, pražma, treska atlantická, sardinka obecná, sépie, sleď atlantický, treska obecná, štikozubec, tuňák, ústřice
Houby: enoki (penízovka sametonohá), hlíva ústřičná, hřib, liška, žampion dvouvýtrusý
Káva a čaj: čaj černý, čaj zelený, heřmánek, kakao, káva, ibišek, jasmín, moringa, máta peprná
Maso: hovězí, kachní, králičí, kozí, koňské, kuřecí, jehněčí, pštrosí, vepřové, krůtí, jelení, zvěřina
Ovoce: ananas, angrešt, banán, bezinka, borůvka, broskev, brusinka, citron, červený rybíz, datle, fík, granátové jablko, grapefruit, hrozny, hruška, jablko, jahoda, kiwi, limetka, liči, mandarinka, malina, mango, marakuja, meloun, meloun vodní, meruňka, moruše, ostružina, papája, physalis, pomeranč, rozinka, švestka, třešeň
Vejce a mléko: buvolí mléko, camembert, cottage cheese, ementál, gouda, kravské mléko, kozí mléko, ovčí mléko, ovčí sýr, parmazán, vaječný bílek, vaječný žloutek, velbloudí mléko
Nové potraviny: aloe, aronie (jeřáb černý), baobab, cvrček domácí, ginkgo, guarana, chia semínka, chlorella řasa, kořen pampelišky, kořen maca (řeřicha peruánská), mandlové mléko, mořská řasa nori, saranče stěhovavé, světlicový olej, spirulina, tapioka, wakame řasa, ženšen
Koření: anýz, bazalka, bobkový list, hřebíček, hořčice, citronová tráva, kmín (římský kmín), chilli (červené), estragon, jalovec, kardamom, kajenský pepř, kari, koriandr, kmín, kurkuma, majoránka, máta, muškátový oříšek, oregano, paprika, pepř (černý / bílý / zelený / červený), pískavice, rozmarýn, skořice, šalvěj, tymián, zázvor
Obiloviny a semena: amarant, dýňové semínko, ječmen, konopné semínko, kukuřice, lepek, lněné semínko, lupina, mandlová mouka, oves, pšenice, pšenice durum, pšenice einkorn, pšenice emmer, pšenice špaldová, pšeničné otruby, rýže (černá, červená, bílá), quinoa, sezam, slunečnice, špalda, žito
Ostatní: agar, Aspergillus niger, bezový květ, chmel, med, masové lepidlo M-transglutamináza, pekařské droždí, pivovarské kvasnice, třísloviny
Co získáte díky výsledkům?
Přehlednou zprávu, která jasně ukáže potraviny, na které vaše tělo reaguje.
Možnost konzultace výsledků s lékařem nebo nutričním specialistou.
Praktický plán úprav jídelníčku, který povede k vyšší energii, lepšímu trávení a celkovému zdraví.
Důležité informace o vyšetření
Vzorek: žilní krev
Místo odběru: Hviezdoslavova 309/7, Slatina, 627 00 Brno
Typ analýzy: stanovení IgG protilátek proti 278 potravinám
Doba dodání výsledků: do 7 pracovních dnů
Pokud trpíte dlouhodobými zažívacími problémy, únavou, kožními potížemi nebo jinými nevysvětlenými příznaky, může být test na potravinové intolerance klíčem k jejich odhalení. Poznejte, co vašemu tělu nesvědčí, a nastavte jídelníček tak, aby vás podporoval.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.